Menu:
Tekening vader en dochter

Met het Huis van het Kind Damme Oostkamp Zedelgem willen we de bestaande dienstverlening voor ouders en kinderen in de betrokken gemeenten overzichtelijker en toegankelijker te maken.

Zoek icoon

Activiteiten icoon ACTIVITEITEN

In onze agenda willen we een overzicht publiceren van de verschillende infosessies, cursussen, trainingen, workshops,… die door ons of onze partners georganiseerd worden. Wil je dat jouw activiteit hier ook verschijnt, laat dit ons dan zeker weten via mail.

Zie je een activiteit die jou interesseert? Schrijf je dan snel in bij ons of bij de organisatie die de activiteit organiseert.
Alle uitleg vind je in de kalender!

22 MEI OPVOEDEN IS SAMENSPEL. SPEL EN ONTWIKKELING BIJ KINDEREN VAN 0 TOT 3 JAAR

Terug naar overzicht

In de week van de opvoeding (16 tot 23 mei) houden wij wachtzaalactiviteiten op het consultatiebureau. Het is een leuke activiteit om de ontwikkeling van je kindje vanaf de geboorte tot drie jaar te stimuleren via spel. De ontwikkelingsspelletjes worden aangepast per leeftijd 0-6 maanden, 6-12 maanden, 12-18 maanden, 18 maanden tot 3 jaar. Daarnaast krijg je als ouder informatie over de verschillende fases die het kind doormaakt in zijn ontwikkeling. Ter ondersteuning krijg je een boekje mee met de ontwikkelingsfases en bijhorende spelletjes. 

Enkele voorbeelden van de activiteiten:

0-6 maanden: muzikale kous (belletje naaien aan kous), spiegel

6-12 maanden: knisperboekje, rammelaar gemaakt van flesjes met verschillende voorwerpen in, vingerpopjes, voeldoos

12-18 maanden: kartonnen doos tunnel maken, kegelspel, zeepbellen blazen

18-3 jaar: hamertje tik, springbal, papieren vliegtuigje maken

 

Praktisch: dinsdagvoormiddag 22 mei - consultatiebureau Oostkamp 

Terug naar overzicht